Održana skupština popovačkog Ogranka HVIDR-e

Članovi popovačkog Ogranka Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata održali su redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je vodstvo Udruge istaknulo da su realizirane gotovo sve planirane aktivnosti
HVIDRA2022

Predsjednik Ante Čupić podsjetio je ovom prilikom kako su članovi sudjelovali u obilježavanju svih državnih praznika i blagdana, kao i svih ratnih obljetnica.

-HVIDRA Popovača je u suradnji s Gradom bila nositelj mnogih aktivnosti, a posebno onih vezanih uz obilježavanja Dana mrtvih kada su za sve poginule i umrle hrvatske branitelje zapaljene svijeće na njihovim vječnim prebivalištima te položeni vijenci kod središnjih križeva na svim mjesnim grobljima- napomenuo je Čupić dodajući i aktivno sudjelovanje u radu Predsjedništva HVIDR-e Sisačko- moslavačke županije.

-Tijekom 2021. po našim saznanjima nije realiziran niti jedan stambeni kredit članova udruge, a i same rang liste koje su nam do unazad nekoliko godina redovito dostavljane, više ne stižu do nas pa tako ne raspolažemo informacijama o stupnju realizacije istih. Sistematski pregledi u 2021. nisu realizirani zbog epidemiološke situacije- rekao je predsjednik Ante Čupić napomenuvši da iz istih razloga nisu održane niti planirane sportsko- rekreacijske aktivnosti.

Među ostalim aktivnostima predviđenima u okviru usvojenog Plana rada za ovu godinu, HVIDR-a ističe uključivanje u projekt povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama za članove HVIDR-e na području Republike Hrvatske, kao i nastavak organizacije sistematskih pregleda za svoje članove u Neuropsihijatrijskoj bolnici Popovača.

Skupštinu popovačkog Ogranka HVIDR-e pozdravili su predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec i gradonačelnik Josip Mišković koji je ovom prilikom posebno pohvalio sudjelovanje i odaziv članova Udruge u svim programima obilježavanja značajnih obljetnica kojima je cilj očuvanje spomena na Domovinski rat.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija