Održan sastanak na temu kvalitete života u Voloderu. Doznajemo što je dogovoreno

Gradonačelnik Josip Mišković održao je radni sastanak s predstavnicima udruga i Vijeća mjesnog odbora Volodera

Gradonačelnik Josip Mišković održao je radni sastanak s predstavnicima udruga i Vijeća mjesnog odbora Volodera na temu poboljšanja kvalitete života na tom području.

Tom prilikom Kristijan Jalšić predstavio je projektni prijedlog snimanja dokumentarno- igranog filma tematski vezanog za Volodersku jesen, manifestaciju koja iduće godine slavi svoj 55. jubilej. Projekt će, kako je dogovoreno, biti podržan od strane Grada odnosno gradske Turističke zajednice koja će preuzeti ulogu njegova nositelja.

U okviru sastanka upozoreno je i na problem nekontroliranog spaljivanja različitih vrsta otpada od strane pojedinih neodgovornih mještana Volodera, kao i na potrebu nasipavanja ceste odvojka u Gornjem krivaju prema Donjem krivaju. Dogovoreno je i uređenje igrališta ispod vanjske pozornice kod Pučkog doma izmjenom košarkaških ploča i koševa.

Predsjednik Mjesnog odbora Danijel Sučija na sastanku je aktualizirao i problematiku lošeg stanja pješačke staze u Moslavačkoj ulici.

– Riječ je o pješačkoj stazi ispod koje ide kanalizacija te je njezina rekonstrukcija direktno vezana uz projekt Aglomeracije Popovača koji je spreman za aplikaciju na EU fondove preko Moslavine d.o.o., odnosno Hrvatskih voda čim se otvori predmetni natječaj. Iako smo svjesni činjenice da je ovaj nogostup u iznimno lošem stanju već dulji period, bilo bi nerealno da Grad ide u taj financijski vrlo zahtjevan zahvat i iz proračunskih sredstava samostalno rekonstruira stazu, da bi se ona za par godina, u sklopu realizacije projekta Aglomeracije, trgala i radila iznova, komentirao je Mišković te s članovima Mjesnog odbora dogovorio obilazak pješačke staze kako bi se definirale i sanirale najkritičnije točke te time osiguralo sigurno korištenje nogostupa do trenutka kada se stvore uvjeti za njegovu temeljitu rekonstrukciju.