Odličja i medalje Hrvatskog liječničkog zbora za Markotić, Grbu Bujević, Beroša i Capaka

Izvršni odbor Hrvatskog liječničkog zbora odlučio je dodijeliti odličja i medalje "Ladislav Rakovac" liječnicima članovima Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske za osobite zasluge u sprečavanju širenja zaraze koronavirusa

Edvard Susak/HINA/POOL/PIXSELL

Izvršni odbor Hrvatskog liječničkog zbora odlučio je dodijeliti odličja i medalje “Ladislav Rakovac” liječnicima članovima Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske za osobite zasluge u sprečavanju širenja zaraze koronavirusa.

Odličjem i medaljom “Ladislav Rakovac” odlikuju se ministar zdravstva Vili Beroš, Krunoslav Capak, Alemka Markotić i Maja Grba Bujević.

– Članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite, uvažene kolegice i kolege zaslužili su visoko priznanje Hrvatskog liječničkog zbora za osobite zasluge u sprečavanju širenja zaraze COVID-19 i očuvanju zdravlja naroda, te postignute posebne rezultate u razvoju zdravstvene zaštite u Hrvatskoj, stoji u priopćenju Hrvatskog liječničkog zbora.

Riječ je o društvenim priznanjima koje HLZ dodjeljuje zbog osobitog doprinosa za HLZ kao i za Hrvatsku, posebno u razvoju zdravstva i medicine u organizacijskom, stručnom i znanstvenom pogledu.