Tužna vijest

Odlazak kralja zabave, napustio nas je Jasmin Stavros

Počivao u miru Božjem
U 69. godini preminuo Jasmin StavrosHrvoje Jelavic/PIXSELL

Jasmin Stavros umro je u srijedu nakon borbe s teškom bolesti u 68. godini života u zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti Jordanovac. Stavrosu je u ožujku ove godine dijagnosticiran karcinom kostiju. Početkom travnja prebačen je iz Vinogradske bolnice u KBC Rebro u Zagrebu, a zatim i u bolnicu na Jordanovcu gdje je i umro.

Rođen je u Splitu 1954. kao Milo Vasić. Potječe iz glazbene obitelji. Otac, djed i brat su se bavili glazbom, a majka je pjevala u splitskom HNK. Od rane mladosti svirao je bubnjeve, a s 15 godina profesionalno je svirao u splitskim sastavima – Delfini, Mladi batali (današnji Magazin), grupi More.

Osamdesetih godina je otišao u Ameriku, gdje se zadržao dvije godine i završio privatnu jazz akademiju Stanley Spector u New Yorku. Kao jedan od najboljih studenata iz Europe dobio je 1982. godine zelenu kartu za boravak u Americi. Prije odlaska u Ameriku svirao je četiri godine udaraljke u HNK, a dirigirali su mu Vjekoslav Šutej, Nikša Bareza, Bardeli, Papandopulo. Paralelno je snimao ploče i svirao u bendu Olivera Dragojevića i Meri Cetinić.  Surađivao je i s diskografskom kućom Ariol u Njemačkoj od koje je dobio ponudu da radi za njih kao studijski bubnjar.

Stavros je poznat, između ostalih, i po pjesmama uspješnicama “Umoran sam”, “Dao bih sto Amerika”, “Kad se prijatelji rastaju”.

 

Aktualno
Hrvatska