Odlazak frizeru, ispijanje kave, vjenčanja – što nas očekuje ovoga ljeta

Ravnatelj Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" otkrio je kako će ovoga ljeta izgledati odlazak frizeru ili posjet kafićima

Ravnatelj Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog” otkrio je kako će ovoga ljeta izgledati odlazak frizeru ili posjet kafićima.

Tako Hrvati u svom omiljenom ritualu, višesatnom ispijanju kave, neće moći sjediti jedan do drugoga.

– Ako je dosad bio stol za četiri osobe, za njim će sad moći sjediti jedna do dvije osobe, objasnio je Capak te napomenuo kako će kafići nakon odlaska gostiju morati sve dezinficirati.

Odluku o otvaranju djelatnosti poput frizera pratit će i neke strože mjere zaštite jer nije moguće održavati socijalnu distancu.

– Kod frizera će morati biti neke zaštitne mjere i za frizera i za klijenta uz strogu dezinfekciju svega što se koristi.

No, što se tiče vjenčanja, budući će se mladenci morati naviknuti da je socijalna distanca “novo normalno”.

– Morat će biti osigurane mjere socijalne distance. Neće moći biti deset ljudi po stolu, zaključio je Capak i poručio da je Hrvatska sada, kada je potpuno spremna i za gore scenarije, u mogućnosti popuštati neke mjere.