Odigran Memorijalni turnir u spomen na Tomislava Skendera, prvog poginulog branitelja iz Galdova

U sisačkom naselju Galdovo održan je Memorijalni malonogometni turnir “Tomislav Skender”, a uoči natjecanja, događanje je započelo zajedničkom molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Ovo sportsko okupljanje nastalo je u organizaciji Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Galdovo 1990. te je na terenu stadiona ŠNK Frankopan okupilo pet momčadi, među njima i onu Sisačko-moslavačke županije za koju je zaigrao zamjenik župana Roman Rosavec.

Događanju je u društvu zamjenika te predsjednice Županijske skupštine Ivanke Roksandić, nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

– Svake godine na današnji dan okupimo se ovdje na spomen prvog poginulog hrvatskog branitelja s područja Galdova. U čast njemu i šestorici ostalih Galdovčana koji su dali svoje živote u Sunji i Komarevu, dođemo zapaliti svijeće i položiti vijence, ali i prisjetiti se ostalih žrtava u Domovinskom ratu. Mještani Galdova njima su u sjećanje podigli spomenik, a naš dolazak je upravo i pokazatelj da oni nikada neće biti zaboravljeni te na neki način utjeha obiteljima koje još uvijek tuguju, poručio je župan.

.