Odabrani najbolji mladi čuvari folklorne tradicije

U velikoj dvorani Doma kulture Pučkog otvorenog učilišta Kutina održana je Županijska smotra dječjeg folklora u kojoj izabrani najbolji mladi čuvari folklorne tradicije Sisačko-moslavačke županije za ovu godinu.

Također, uz natjecateljsku smotru dječjeg folklora, održana je i revijalna Županijska smotra tamburaških sastava i zborova. Obje smotre nastale su u organizaciji Gradskog saveza Kulturno umjetničkih društava Grada Kutine te pod pokroviteljstvom Zajednice udruga u kulturi Sisačko-moslavačke županije i Grada Kutine, a nastupilo je 17 skupina: 11 u natjecateljskom dijelu folklora, 1 u revijalnom dijelu te 5 u kategoriji tamburaških sastava i zborova. U Domu kulture zaplesalo je, zapjevalo i zasviralo sveukupno 411 sudionika.

[media-credit name=”Grad Kutina” align=”aligncenter” width=”640″][/media-credit]

O odabiru najboljih, odlučivale su selektorice Irena Miholić, Iva Niemčić i Katica Mrgić te su na Dječji festival folklora u Kutini poslale KUD “Moslavina”, najmlađu skupina KUD-a “Ivančice” na Vinkovačke jeseni, stariju skupinu KUD-a “Moslavec” na Đakovačke vezove te KUD “Banova Jaruga” na ovogodišnje Brodsko kolo.

Smotru je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Kutine Damir Markuš, a po završetku natjecanja održan je okrugli stol predstavnika društava i selektorica.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija