Od sredine svibnja magnetska rezonanca dostupna i u sisačkoj bolnici

U tijeku su radovi na izgradnji središnjeg paviljona i instaliranja uređaja za magnetsku rezonancu u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku.

Instalacija je trenutno pri samom završetku, a nakon sredine svibnja može se očekivati početak rada uređaja. Uređaj je vrijedan 6 milijuna kuna, a uz potrebnu adaptaciju ta se cifra popela do vrtoglavih 7 milijuna. Dio sredstava za nabavku, točnije 3 milijuna kuna, osiguralo je Ministarstvo zdravstva, a u svrhu prikupljanja donacija, županija je u suradnji s gradovima, općinama i bolnicom organizirala aukciju slika domaćih autora.

Radove je sa svojim zamjenicima, obišao danas i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

– Naši stanovnici često su od mjesec do godinu dana trebali čekati preglede za magnetsku rezonancu, a možemo si samo zamisliti što se za mjesec, dva ili pola godine dogodi kod pacijenta te smo zato krenuli u akciju nabave tog uređaja, istaknuo je župan Žinić.

Također, nakon prošlogodišnjeg kašnjenja, radovi na izgradnji središnjeg paviljona sisačke bolnice sada teku predviđenom dinamikom. Tempo su usporili dodatni radovi na sondiranju i pilotiranju temelja, kao i izmještanje instalacija. Završetak građevinskih radova očekuje se u siječnju, a tome bi slijedilo svečano otvorenje paviljona u svibnju sljedeće godine.

 

Grad
Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija
Sisak