Od sljedećeg vikenda povratak navijača na stadione

Izvršni odbor HNS-a donio je odluku da se od 18. rujna dopusti povratak gledatelja na utakmice pod okriljem Hrvatskog nogometnog saveza

Izvršni odbor HNS-a donio je odluku da se od 18. rujna dopusti povratak gledatelja na utakmice pod okriljem Hrvatskog nogometnog saveza, uz zadovoljavanje uvjeta čime bi se osigurala maksimalna zaštita gledatelja i svih aktera u kontekstu aktualne pandemije.

Tako će na utakmicama HT Prve lige, Hrvatskog nogometnog kupa, Druge lige, Prve HNL – Juniori, Prve HNL – Kadeti i Prve HNL – Pioniri biti omogućen dolazak ograničenog broja gledatelja. U pitanju je 30 posto kapaciteta svake tribine, odnosno, lože stadiona. Na utakmicama neće biti dopušten dolazak gostujućih navijača.

U slučaju nepridržavanja mjera, osobito razmaka između gledatelja ili prekoračenja broja gledatelja, povjerenik natjecanja ovlašten je donijeti odluku da klub domaćin igra utakmice bez gledatelja.

Odluka se primjenjuje od 18. rujna, što znači od idućeg petog kola HT Prve lige. Prvi prvoligaški susret s gledateljima bit će onaj na Šubićevcu između Šibenika i Lokomotive.

Aktualno
Hrvatska
Sport