Od rujna DV Bubamara s još više prostora i novom sportskom dvoranom

Radovi na dogradnji zgrade Dječjeg vrtića Bubamara u Sisku napreduju predviđenom dinamikom te se očekuje kako će isti biti potpuno dovršeni do rujna. Riječ je o gradskom projektu vrijednom preko 2 milijuna kuna, sufinanciranom od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a dograđeni dio vrtića sadržavat će dvoranu, prostor za još jednu odgojnu skupinu te vezni hodnik sa sanitarijama i garderobom.

– Osim što ćemo dobiti dodatne kapacitete za još jednu skupinu, dobivamo i sportsku dvoranu jer nam je želja u svim vrtićima pokrenuti sportski vrtićki program. Neka djeca dolaze u osnovne škole i ne znaju trčati i hvatati loptu, a i igrice na računalu i nedovoljan boravak na igralištima uzeli su svoj danak. Stoga nam je cilj u vrtiću krenuti s odgovarajućim vježbama i razvijati motoriku već u toj najranijoj dobi, poručila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prilikom obilaska radova na terenu.

Trenutno je na novom dijelu vrtića podignuta konstrukcija, napravljene su instalacije, a tijekom tjedna očekuje se postavljanje stolarije. Također, sljedećeg tjedna kreću i unutarnji radovi, koji će se paralelno provoditi s postavljanjem fasade.

Važno je za istaknuti, kako je u međuvremenu započela izgradnja Dječjeg vrtića Sunce na Brzaju, a u pripremi je i izrada dokumentacije za novi odgojno obrazovni kompleks u Galdovu, u sklopu kojeg je predviđen još jedan dječji vrtić.

– Dogradnja Bubamare, zajedno s vrtićem Sunce za kojeg se žurimo da bude gotov u rujnu, trebala bi znatno unaprijediti smještajne kapacitete grada Siska. Kada pogledate da smo završili vrtić Različak, u Bubamari proširujemo kapacitete i da je u pripremi dokumentacija koja će na jesen biti gotova za novi odgojno-obrazovni kompleks u Galdovu gdje proširujemo kapacitete osnovne škole i radimo potpuno novi vrtić, sigurna sam da će za dvije godine Grad Sisak, za razliku od drugih gradova u Hrvatskoj, zaista imati i više nego dovoljno kapaciteta za sve predškolce, ali i kvalitetne uvjete u manjim skupinama koje će omogućiti da se svaka odgojiteljica posveti djeci, zaključila je Ikić Baniček.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija
Sisak