Od ponedjeljka nastava i na Sportskoj televiziji

Ministrica Divjak najavila je da od ponedjeljka, osim programa na HRT 3 za niže razrede, na Sportskoj televiziji kreće program za više razrede osnovnih i za srednje škole s video materijalima koji će biti dostupni online

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak najavila je da od ponedjeljka, osim programa na HRT 3 za niže razrede, na Sportskoj televiziji kreće program za više razrede osnovnih i za srednje škole s video materijalima koji će biti dostupni online.

– Osim programa na HRT 3 za niže razrede osnovnih škola, Sportska televizija bit će svojevrsna back-up opcija za više razrede, odnosno za srednju školu, rekla je ministrica novinarima pred Banskim dvorima uoči sastanka Nacionalnog stožera civilne zaštite s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrima.

– Od ponedjeljka će krenuti program na Sportskoj televiziji s onim video materijalima koji će biti dostupni učiteljima i učenicima online, tako da možemo prevenirati ako bi negdje bilo iskakanja ili ne bi bilo dosta opreme za učitelje i učenike, objasnila je Divjak.

Pohvalila je sve koji rade na sprječavanju širenja koronavirusa, a posebno ravnatelje i učitelje u školama koji rade na pripremi da, kako je rekla, “budemo spremni na sve što je pred nama”.

Na pitanje novinara o mogućnosti obustavljanja nastave u osnovnim školama i zatvaranja vrtića, Divjak je odgovorila da “to treba biti dobro promišljeno, moramo imati podloge, stručnjaci moraju reći svoje”.

Podsjetila je kako je u četvrtak u Bruxellesu vodila videosastanak s ministrima i da je trenutno u trećini država EU-a nastava obustavljena, trećina država ima miješani model, a u trećini država škole još rade.

Aktualno
Hrvatska