Od jučer potvrđeno 60 novih oboljenja koronavirusom i sveukupno 167 oporavaka

Broj oboljelih koronavirusom u proteklom 24-satnom razdoblju porastao je na 1 282

Od jučer je na području Republike Hrvatske zabilježeno 60 novih oboljenja koronavirusom te je njihov broj u 24-satnom razdoblju porastao na 1 282, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Od ukupnog broja zaraženih njih 51 posto čine muškarci, a 49 posto žene, dok je prosječna životna dob oboljelih 48,13 godina.

– Nažalost, od jučer imamo dvoje preminulih. Riječ je o bolesniku u Šibeniku koji je 1929. godište i kronični srčani bolesnik te bolesniku koji je 1974. godište i bio je smješten u Klinici za infektivne bolesti, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Na mehaničkoj ventilaciji trenutno je 35 pacijenata, što je 4,38 posto od ukupnog respiratornog kapaciteta: četrnaest u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, osam u Splitu, pet u Osijeku, četiri u Zadru, dva u Kliničkoj bolnici Dubrava te po jedan u Rijeci i Šibeniku.

– Jučer je došlo novih devet respiratora, od kojih šest ide u Infektološku kliniku, dva u Zadar, jedan u Slavonski Brod i jedan bolnici u Puli, nadodao je Beroš.

Također, 352 osobe su hospitalizirane, dok se od COVID-a-19 oporavilo 167 bolesnika.