Od danas na snagu stupila Odluka o radu zelenih tržnica

Potpisana je Odluka kojom se omogućava rad tržnica po striktnim pravilima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te je stupila na snagu, poručio je načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović na današnjoj je konferenciji istaknuo kako su lokalni stožeri civilne zaštite potvrdili da su pripravni za poseban način rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije.

– Potpisana je Odluka kojom se omogućava rad tržnica po striktnim pravilima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te je stupila na snagu, poručio je Božinović.

U nastavku je prenio zamolbu Hrvatske udruge banaka koja je dala preporuke za umirovljenike. Naime, pozivaju se umirovljenici da u najvećoj mjeri koriste mogućnost podizanja gotovine s bankomata i beskontaktnog plaćanja te da poslovnice banaka posjećuju samo u slučaju neophodnosti. Podsjetio je da su banke podignule limite plaćanja bez unosa pina i ukinule naknade za transakcije podizanja gotovine debitnim karticama izvan vlastite bankomatske mreže te istaknuo da su bankomati opskrbljeni dovoljnom količinom gotovog novca.

– Apelira se na umirovljenike koji nisu u mogućnosti koristiti usluge digitalnog bankarstva, mreže bankomata i kartičnog plaćanja, da zatraže pomoć osoba koje imaju punomoć. Molimo sve građane da u dane isplate mirovina u najvećoj mjeri odgode odlazak u poslovnice banaka i daju prednost našim starijim sugrađanima kojima je dolazak u poslovnice neophodan, zaključio je Božinović.