Obvezni predmeti državne mature bez gradiva drugog polugodišta

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je putem svog Facebook profila kako se gradivo drugog polugodišta četvrtog razreda neće nalaziti u ispitima za obavezne predmete državne mature

Borna Filić/PIXSELL

S obzirom na trenutnu situaciju, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je putem svog Facebook profila odlične vijesti za sve maturante. Kako je rekla u svom javljanju, gradivo drugog polugodišta četvrtog razreda neće se nalaziti u ispitima za obavezne predmete.

– Svjesni smo izazova i teškoća s kojim se susrećete u posljednjoj etapi vašeg školovanja, stoga sam poslala pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem kažem da se gradivo drugog polugodišta četvrtog razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature.

Ministrica je, također potvrdila kako će se spomenuti održati u razdoblju od 8. do 29. lipnja.

– U tom periodu održat će se i esej iz hrvatskog jezika. Umjesto eseja koji je bio predviđen za sredinu svibnja, održat će se online probni esej kako biste dobili povratnu informaciju o vašoj spremnosti za taj dio ispita iz hrvatskog ispita, poručila je Divjak istaknuvši kako će maturanti i dalje dobivati punu podršku.