Obitelj Pejić iz Paklenice dobila krov nad glavom

Stambeno zbrinjavanje obitelji riješeno je u sklopu programa Sisačko-moslavačke županije za zbrinjavanje obitelji čiji su stambeni objekti teško oštećeni u potresu
DSC_0034

Župan Ivan Celjak u Novskoj je obitelji Pejić iz Paklenice, uručio ključeve stana koji je ova obitelj dobila na korištenje u sklopu programa Sisačko-moslavačke županije za zbrinjavanje obitelji čiji su stambeni objekti teško oštećeni u potresu.

Sisačko-moslavačka županija preuzela je na korištenje devet stanova u vlasništvu ustanova kojima je osnivač te ih uredila i opremila potrebnim namještajem kako bi se u njih smjestilo devet obitelji koje su boravile u nedovoljno kvalitetnim uvjetima. Uređeni i opremljeni su stanovi u Sisku, Petrinji, Kutini i Novskoj.

– Zaista smo sretni što smo omogućili obitelji Pejić smještaj u centru Novske, u novouređenom stanu od skoro 80 m2. Obitelj Pejić ima četvero djece i, kako smo i sami čuli, sigurno će im ova lokacija biti puno bolja od lokacije na kojoj su prethodno boravili. Nastojimo pomoći svim našim sugrađanima koji su izgubili svoje domove u potresu, pa je SMŽ uredila i opremila stanove. Ovih dana ćemo useliti jednu obitelj u Kutini, jednu u Sisku, a očekujemo da ćemo do otprilike 15. svibnja urediti i provesti postupak useljenja još 4 obitelji na području grada Siska.

– Što se tiče obnove u nadležnosti Županije, mi smo do sada obnovili pet objekata u području zdravstva, uredili smo šest objekata za alternativni smještaj zdravstvenih ustanova, obnovili smo 12 škola, proveli na tri školska objekta mjere stabilizacije. Dakle, onim dijelom koji se odnosi na nadležnost Županije, a to govorim o dijelu obrazovanja, socijalne skrbi i zdravstvu, zadovoljni smo dinamikom. Za koji dan nam kreću radovi na 6 objekata NPB “dr. Ivan Barbot” Popovača, prije nekoliko dana smo počeli obnovu Doma za starije osobe Glina, od subote smo vratili studente u Petrinji, odnosno uredili smo potkrovlje OŠ Dragutina Tadijanovića za studente Učiteljskog fakulteta i očekujemo i u narednom razdoblju da se nastavi ta dinamika, rekao je Celjak.

Celjak je potom, s gradonačelnikom Piletićem, posjetio i dvije ukrajinske obitelji koje su bile prisiljene napustiti domove, a koje su sigurnost pronašle u Novskoj. U stanovima koji su vlasništvo OŠ Novska, predvođenom ravnateljicom Antonijom Mirosavljević, pronašli su zaklon i smještaj. Zahvaljujući udruženim naporima Županije, Grada i škole, ukrajinske izbjeglice nisu samo dobile siguran krov nad glavom, nego im je omogućeno i uključivanje u svakodnevni život Novske, pa je tako djeci iz Ukrajine, ovisno o dobi, osigurano redovno pohađanje vrtića ili škole.

Grad
Hrvatska
Novska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija