Obilježenja obljetnica ustrojavanja 12. domobranske pukovnije Petrinja

Odavanje počasti održano je na groblju svetog Benedikta, dok se svečanost nastavila u prostorijama Udruge ratnih veterana grada Petrinje

U Petrinji je obilježena 27. obljetnica ustrojavanja 12. domobranske pukovnije. Prigodni je program održan kod središnjeg križa na tamošnjem groblju svetog Benedikta, gdje su izaslanstva sudjelovala u polaganju vijenaca, paljenju svijeća i zajedničkoj molitvi.

Obljetnici je kao izaslanik predsjednika Vlade i Hrvatskog sabora nazočio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u društvu izaslanika predsjednice, umirovljenog generala Marinka Krešića te izaslanika ministra obrane i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, generala Tihomira Kundida.

– Domobranstvo je nastavak naših postrojbi Hrvatske vojske i policije, koje su ’91. branile ovo područje. Dobro poznajem te ljude i danas, nakon 27. godina, suradnja Županije i branitelja je na jednoj zavidnoj razini. Nastojimo podržavati udruge, a moj je cilj da ne razdvajamo naše ljude, nego ih pokušamo što više prikupiti, ujediniti branitelje jer naša jedina vrijednost je Domovinski rat, poginuli branitelji i svetinje poput ovih spomendana, poručio je župan Žinić.

Nakon odavanja počasti, svečanost se nastavila u prostorijama Udruge ratnih veterana grada Petrinje.

Događanja
Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija