Obilježena 125. godišnjica smrti Ivana Bonifacija Pavletića

Oko 140 vjernika Sisačke biskupije predvođeni biskupom Vladom Košićem hodočastili su u Rim gdje mu je grob
rim bonifacijeGrad Kutina

U povodu obljetnice smrti Ivana Bonifacija Pavletića oko 140 vjernika Sisačke biskupije predvođeni biskupom Vladom Košićem hodočastili su od 2. do 6. studenoga u Rim gdje mu je grob.

Hodočasnici su tako posjetili Assisi, a potom i brojne rimske rimske znamenitost te Vatikan. Misnim slavljem u crkvi generalne kuće Družbe Sinova Bezgrešne, gdje se nalaze posmrtni ostaci brata Bonifacija, kojeg je predvodio sisački biskup Vlado Košić u koncelebraciji s dvadesetak svećenika, obilježili su 125. obljetnicu od smrti sluge Božjega brata Ivana Bonifacija Pavletića.

Sluga Božji Ivan Bonifacije Pavletić preminuo je na glasu svetosti, a brojni hodočasnici iz Sisačke biskupije svojim su prisustvom pokazali štovanje i čašćenje ovog poniznog redovnika te želju da što prije dođe do oltara, ali i kako bi zahvalili Bogu za njegov život i svjedočanstvo.

Dobrodošlicu im je zaželio general družbe p. Benny Mekkat. On je i poručio kako ga veseli znakovita prisutnost svih nazočnih u ovoj zajednici, jer to znači da je još jednom Ivan Bonifacije molio za jedinstvo koje je, između ostaloga, najveća želja Gospodina našega Isusa.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija