Obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

Prigodnim programom u Hotelu Kutina, Udruga slijepih grada Kutine i dijela Sisačko-moslavačke županije obilježila je Međunarodni dan bijelog štapa. U programu su se našli promocija audio-knjige poezije Jasne Fuček i Kristine Semelja, nastup Malog kućnog benda te učenika Osnovne glazbene škole Borisa Papandopula.

Obilježavanju ovog značajnog datuma nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Kutine Željko Tomičić, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković te Maja Banovac Barić ispred Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Sisačko-moslavačke županije.

Okupljenima se obratio predsjednik Udruge Mario Merhaut te zahvalio gradovima na pruženoj potpori s ciljem poboljšanja zdravstvenog stanja članova i senzibiliziranja javnosti za potrebe slijepih osoba.

– Na svima nama je pomaganje drugima u društvu, ne možemo pomoći svima, ali bismo zasigurno trebali pomoći onima koji nam se nađu na putu, zaključila je tajnica Udruge Brankica Mudrić te istaknula kako slijepe osobe trebaju i cijene pomoć od ostalih članova društva.