Obilježen Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije

Susretu su nazočili umirovljenici iz Novske, Lekenika, Popovače, Lipovljana, Jasenovca, Siska, Sunje i Gline
dan umirovljenika smž

Sisačko-moslavačka županija organizirala je proslavu Dana umirovljenika Sisačko-moslavačke županije u Topuskom.

Ovom susretu nazočili su umirovljenice i umirovljenici iz Novske, Lekenika, Popovače, Lipovljana, Jasenovca, Siska, Sunje i Gline. Svoju vitalnost i potrebu za kreativnim izražavanjem umirovljenici su pokazali u prigodnom programu, koji je uključio nastupe zbora iz Novske, recitatora iz Petrinje, zbora iz Lipovljana, glumaca iz Gline i tamburaša iz Jasenovca.

Dvjestotinjak umirovljenika s područja cijele županije, koje okuplja Matica umirovljenika SMŽ, na čelu s predsjednikom Josipom Vrbancem, pozdravio je župan Ivan Celjak sa suradnicima.

– Sisačko-moslavačka županija organizirala je u Topuskom druženje naših sugrađana koji su u zlatnoj životnoj dobi. To su naši roditelji, naše bake, naši djedovi, koji su nam osigurali u životu sve što imamo i naša je želja, naša dužnost da im s izrazitim poštovanjem i ljubavlju omogućimo što kvalitetniji život. Želimo im da se dobro druže, da budu zdravi, a osim ovog sadržaja, koji im organiziramo danas u Topuskom, županijska uprava je prepoznala potrebe naših stanovnika u zlatnoj životnoj dobi, te smo pokrenuli nekoliko projekata proširenja kapaciteta postojećih domova u Sisačko-moslavačkoj županiji za starije osobe, rekao je u ovoj prigodi župan Ivan Celjak te najavio da Županija nastavlja s proširenjem kapaciteta smještaja starijih i nemoćnih osoba u domovima za starije i nemoćne osobe.

Događanja
Hrvatska
Općina
Sisačko-moslavačka županija
Topusko