Obilježavanjem Dana hrvatskih branitelja započela proslava Dana grada Kutine

U Kutini je obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Kutine. Program je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen križa u Crkvenoj ulici te molitvom na tamošnjem groblju za sve poginule hrvatske branitelje. Tome je uslijedilo predstavljanje knjige “Zagrebački korpus Zbora narodne garde” brigadnog generala i ratnog zapovjednika 3. operativne zone Zagreb Rudija Stipčića u Domu kulturu.

Autor kroz djelo opisuje osnutak, zonu odgovornosti, obostrani raspored snaga i tijek bojnih djelovanja Zapovjedništva i postrojbi Zagrebačkog korpusa ZNG-a na Pounju, Pokuplju, Moslavini, Posavini, Zagorju, Gradu Zagrebu i zagrebačkom prstenu, pri čemu je težište stavljeno na bojno djelovanje Operativne grupe Posavina, koja je pod njegovim zapovjedništvom oslobodila veći dio zapadne Slavonije. Svečanost je svojim nastupom uveličao zbog Osnovne glazbene škole Borisa Papandopula i učenika Osnovne škole Vladimira Vidrića.

Obilježavanje se nastavilo u Parku 56. bojne, gdje su dočekani članovi Udruge maratonaca SMŽ “Heroji ne umiru” koji su unatoč lošem vremenu trčali maraton Trokut-Kutina u slavu i čast poginulim braniteljima.

FOTO: Grad Kutina