Obavijesti o državnoj maturi od sada i preko Vibera

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uspostavilo je Viber zajednicu Matura(nti) 2020., kako bi osiguralo da učenici završnih razreda srednjih škola i ostali pristupnici, učitelji i roditelji budu u toku sa svim informacijama o provedbi ovogodišnjeg ispita državne mature

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uspostavilo je Viber zajednicu Matura(nti) 2020., kako bi osiguralo da učenici završnih razreda srednjih škola i ostali pristupnici, učitelji i roditelji budu u toku sa svim informacijama o provedbi ovogodišnjeg ispita državne mature.

– Kako bi se učenici u ovim zahtjevnim uvjetima mogli potpuno pripremiti za polaganje državne mature, ključno je koristiti kanal za izravnu komunikaciju i pravovremeno informirati kako srednjoškolce i ostale pristupnike, tako i njihove nastavnike i roditelje, navode u priopćenju.

Viber zajednica koristit će se gotovo svakodnevno za komuniciranje najnovijih podataka o datumima održavanja ispita državne mature, slanje priprema za pojedine predmete u obliku videolekcija, informiranje o konceptu provođenja probnog online eseja iz Hrvatskog jezika, obavijesti o oglednim primjerima ispita koje je izradio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja i tome slično.

– Maturanti će iz prve ruke dobiti točne i pravovremene informacije o državnoj maturi. U ovim vremenima krize, važno je da velike korporacije svojim primjerom pokažu što znači društvena odgovornost i kako zajedno možemo premostiti krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa, poručila je ministrica Blaženka Divjak.

Svi zainteresirani zajednici se mogu priključiti OVDJE.