O izborima odlučuje politika, a Stožer i Zavod dat će stručno mišljenje

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je kako o izborima odlučuje politika, a Stožer i Hrvatski zavod za javno zdravstvo dat će svoje stručno mišljenje onda kad budu pitani o održavanju izbora

Goran Stanzl/PIXSELL

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je kako o izborima odlučuje politika, a Stožer i Hrvatski zavod za javno zdravstvo dat će svoje stručno mišljenje onda kad budu pitani o održavanju izbora.

– O izborima odlučuje politika. Državno izborno povjerenstvo je zaduženo za organizaciju izbora, a što se tiče stožera i HZJZ-a, dat će svoje stručno mišljenje kad budu pitani. To nije pitanje o kojem možemo sada razgovarati. Izbori nisu raspisani, Sabor nije raspušten, a DIP se nije javio da traži mišljenje. To je sve što ćemo sada reći, rekao je Božinović.

Na upit razmišlja li se o održavanju izbora u subotu, s obzirom na to da je nedjelja predviđena za dezinfekciju prostora, Božinović se zahvalio novinarima što “misle na zdravlje i dobrobit hrvatskih građana”.