Novu pedagošku godinu pet odgojnih skupina pohađat će u novom vrtiću na Ukladama

Novoizgrađeni Dječji vrtića “Stribor” na Ukladama, najesen će primiti pet odgojnih skupina. Ukupno je primljeno 282 vrtićarca u sva tri područna objekta vrtića kroz jaslički i primarni program, a dodatno su upisana i djeca predškolskog uzrasta.

Novi je vrtić, naime, izrađen modularnim načinom gradnje, složen od 25 modula koji čine cjelinu objekta, a sastoji se od više prostorija za boravak djece, kuhinje i sanitarnih prostorija. U njega je uloženo oko 4.7 milijuna kuna sakupljenih iz sredstava Grada Novske, Ministarstva demografije, Ministarstva regionalnog razvoja te Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. U tijeku su završna unutarnja i vanjska dotjerivanja, postavljaju se rashladni uređaji i vanjska obloga.

– Vrtić je prekrasan, namjenski građen i po svim standardima struke. Ovom hvalevrijednom izgradnjom sva djeca s liste čekanja primljena su u neki od novljanskih vrtića. Pokušali smo udovoljiti i roditeljima kako bi njihova djeca pohađala onaj vrtić koji je bliži njihovom mjestu stanovanja, istaknula je ravnateljica DV “Radost” i “Stribor” te prostora vrtića u Pastoralnom centru župe Bl. Alojzija Stepinca Ljerka Vidaković.

Grad
Hrvatska
Novska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija