Novska prednjači po broju otvorenih obrta – uz podršku Grada otvorena nova tri

Grad Novska i Razvojna agencija NoRa nastavljaju sa stvaranjem povoljnog gospodarskog okruženja i pozitivne poslovne klime dodjelom potpora za nove tvrtke i poduzetničke početnike.

Tako su kroz Mjeru 2 sredstva već dodijeljena vlasnicima gaming tvrtki Flamboyant Entertainment, Byte Mind, Lucky Game and Entertainment i Nexus Games, a nastavno tome gradonačelnik Marin Piletić potpisao je dodatna tri ugovora s poduzetnicima početnicima, kojima sredstva osiguravaju HZZ i Grad Novska. Riječ je o obrtu za montažu suhe gradnje “Gradnja Šehić”, obrt za iskop i usluge građevinskom mehanizacijom “Galonja gradnja” te obrt za čišćenje i pranje tekstila i krznenih proizvoda “Zagi”.

Prema podatcima Ministarstva gospodarstva i HOK-a, Novska bilježi rast broja obrtnika na svom području za 17%, čime se našla pri vrhu ljestvice gradova po otvorenim obrtima u Hrvatskoj. Sveukupno je otvoreno 60 novih obrta, kao i više od 80 novih radnih mjesta što je uvelike doprinijelo i smanjenju nezaposlenosti na području Grada.

Gospodarstvo
Grad
Hrvatska
Novska
Sisačko-moslavačka županija