Novska nastavlja s projektom energetske obnove

Još jedan objekt na području Grada Novske dobit će novu fasadu i toplinsku zaštitu.

Riječ je o stambeno-poslovnoj zgradi u Ulici Kralja Tomislava, za čiju su energetsku obnovu Ugovore potpisali gradonačelnik Marin Piletić, Tomislav Bogojević, direktor tvrtke Novokom, koja je preuzela upravljanje zgradom te Nedjeljko Komljenović, vlasnik Zidarskog obrta “Komljenović” iz Novske.

– Početak radova je do kraja lipnja s rokom završetka poslova od sto dana. Projekt energetske obnove izradila je tvrtka “Spektar” projekt Lipovljani, a nadzor radova vršit će arhitekt Roman Ovad, objasnio je Bogojević.

Cijena radova iznosi oko 504 tisuće kune, od čega Grad Novska osigurava 70% sredstava, a stanari, s kojima je postignut dogovor o sufinanciranju radova, sudjeluju sa 151 tisućom kuna.

U posljednjih godinu dana, projekt energetske obnove završen je na Osnovnoj školi Novska, Dječjem vrtiću “Radost”, Hrvatskom domu u Brestači i Novoj Subockoj, zgradi Poduzetničkog inkubatora PISMO te još jednoj poslovno-stambenoj zgradi u Ulici Kralja Tomislava, a u skorije vrijeme započinje obnova i uređenje stambene zgrade na Trgu Gjure Szabe te drugih stambenih objekata.

Grad
Hrvatska
Novska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija