Novska krajem mjeseca ugošćuje „Global Game Jam“

Novska svake godine značajna sredstva izdvaja za mjere potpora za poduzetnike početnike, model poticanja mladih na otvaranje svojih tvrtki koji se iz Novske proširio i na druge gradove i mjesta u Hrvatskoj. Slijedom toga Novsku u narednom razdoblju očekuje velike stvari, jer u planu je i gradnja kampusa, fakulteta, učeničkog i studentskog doma, arene za e-sport, što bi mogao biti strateški projekt Republike Hrvatske, koji bi se gradio bi se u Poduzetničkoj zoni „Novska“.

Doprinos tome daje Grad Novske, osigurali su 10 hektara zemljišta, a potporu daje i Sisačko-moslavačka županija, o čemu će ugovor o potpori krajem mjeseca potpisati župan Ivo Žinić i gradonačelnik Marin Piletić.

-Ugovor će biti potpisan u petak, 31. siječnja, a taj dan u Sportskoj dvorani Srednje škole Novska započinje i „Global Game Jam“ natjecanje developera iz cijelog svijeta u izradi video igara- istaknuo je direktor „SiMoRe“ Mario Čelan.

Pored svečanog otvorenja novih prostora PISMA, radi velikog zanimanja, za građane će biti organiziran „Dan otvorenih vrata“ kada će zainteresirani moći obići Poduzetnički inkubator „PISMO“ Novska i samo isprobati najnoviju svjetsku tehnologiju u izradi video igara.