Novska i Varaždin postaju gradovi prijatelji

U prostorijama Grada održan je sastanak predstavnika braniteljskih udruga Odbora hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Gradskog vijeća Novske, a tom je prigodom gradonačelnik Marin Piletić izvijestio okupljene o pozivu Grada Varaždina za potpisivanje Povelje prijateljstva.

Poziv je pristigao na inicijativu pripadnika V bojne 1. gardijske brigade Tigrovi i tamošnjeg gradonačelnika Ivana Čehoka što bi označilo povezivanje gradova koje je spojio ratni put spomenute bojne, odnosno njenih pripadnika s područja Varaždina koji su tijekom Domovinskog rata sudjelovali u obrani Novske. Članovi Odbora objeručke su prihvatili poziv te će se potpisivanje Povelje održati 6. prosinca u Varaždinu.

Između ostalog, članovi su govori i o organizaciji odlaska na komemorativne skupove u Vukovar i Škabrnju, obilježavanju sjećanja na žrtve Vukovara i drugih hrvatskih gradova 18. prosinca u Novskoj te projektu izrade novog spomen obilježja za stradale pripadnika 62. samostalne bojne ZNG Novska u Rajiću.

Predsjednik Odbora Ivica Vulić izvijestio je o završenom projektu “Osnažimo hrvatske branitelje”, ali i novom “Video Igra Akcija Bljesak”, dok su predstavnici udruga, također prihvatili poziv da budu domaćini polaznicima XXII naraštaja programa izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu “dr. Franjo Tuđman” Ratne škole “Ban Josip Jelačić”, kojima će, za vrijeme njihova studijskog putovanja u Novskoj, predstaviti događanja na ovom dijelu novljanskog i Zapadno-slavonskog bojišta.