Novoobnovljena kuhinja u OŠ Mladost Lekenik predana na korištenje učenicima

U Osnovnoj školi Mladost u Lekeniku imaju povoda za slavlje.

Naime, u sklopu aktualnog projekta “Topli obrok” napokon je obnovljena školska kuhinja, koja je sada i službeno predana na korištenje djeci ove škole.

Projektom se nastoji uvesti standard od minimalno tri topla obroka tjedno te je u te svrhe u OŠ Mladost uloženo preko 460 tisuća kuna. U ovoj hvalevrijednoj inicijativi, svojom donacijom od 50 tisuća kuna sudjelovala je i INA, dok je ostatak sredstava osigurala Sisačko-moslavačka županija.

U kuhinji su izmijenjene kompletne plinske i električne instalacije, kao i vodovodne cijevi te pločice. Kupljena su, također četiri radna stola, plinski štednjak i kotao, roštilj, električno-parno-konvekcijska peć, napa, ormar za kruh, omekšivač vode i stol za rezanje.

Ovo je 11-ta dosad obnovljenja kuhinja s 300 učenika koji se ondje svakodnevno hrani, dok se u ovoj godini planiraju dovršiti kuhinja i blagovaonica u 1. osnovnoj školi Petrinja te obnoviti kuhinje u Osnovnoj školi Josipa Kozarca Lipovljani i Osnovnoj školi Rajić.

Otvorenju kuhinje nazočio je načelnik Općine Lekenik Ivica Perović te predstavnica INA-e Marija Kos, kao i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

– Cilj nam je imati svakodnevno kuhani obrok u školama. Nismo u županiji još uspjeli doći do toga, ali nam malo nedostaje. Gdje postoji zajedništvo, mogu se ostvariti dobri rezultati. Nije to nešto velebno, ali vjerujem da je dobar doprinos za našu djecu i roditelje, rekao je župan Žinić te istaknuo kako je u cilju osposobiti kuhinje u svih 22 škole kojima je osnivač županija za što će u projekt “Topli obrok”, uključujući i dovršene radove, biti uloženo preko 6 milijuna kuna.

Hrvatska
Lekenik
Općina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija