Novo dizalo u POU Kutina omogućit će lakši pristup invalidnim osobama

U Pučkom otvorenom učilištu Kutina napokon je u funkciju stavljeno dizalo za osobe s invaliditetom.

Rezultat je to izvrsne suradnje Grada Kutine i Razvojne agencija Mrav, koji su ovaj hvalevrijedan projekt prijavili na Javni poziv Ministarstva branitelja. Projekt pristupačnosti za osobe s invaliditetom na objektima javne namjene, vrijedan je 250 tisuća kuna, dok je Ministarstvo branitelja sudjelovalo s iznosom od 100 tisuća kuna.

Vrijednost ovakvih projekata leži u činjenici da Grad Kutina polako, ali sigurno prilagođavanjem objekata javne namjene doprinosi podizanju kvalitete života invalidnih osoba te njihovoj povećanoj samostalnosti.

– Trenutno pripremamo projektnu dokumentaciju za zgradu Vatrogasne postrojbe u kojoj se nalaze uredi državne uprave i inspektorata te Dom hrvatskih branitelja. Postavit ćemo lift i u zgradi gradske uprave u sklopu projekta energetske obnove kako bi se osobama s invaliditetom omogućio lakši pristup našim uredima na gornjoj etaži, istaknuo je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić te nadodao kako je prošle godine realizirana pristupna rampa do info pulta te katastra i porezne uprave.

Dizalo je nosivosti maksimalno 250 kilograma, a osim lakšeg pristupa ustanovi, Pučko otvoreno učilište omogućilo je osobama s invaliditetom, kao i njihovoj pratnji trajni besplatan ulaz na kino projekcije.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija