Novljanski badminton sve prepoznatljiviji u zemlji

Osnovna i srednja škola Novska nastavljaju svoj niz izvanrednih sportskih uspjeha.

U tekućoj godini sudjelovali su na brojnim natjecanjima iz nekoliko disciplina, uključujući stolni tenis, rukomet, atletiku i kros, međutim najbolje rezultate ostvaruju upravo u badmintonu.

Ovo je deseta godina od početka badmintona u Novskoj te peta godina od osnutka Badminton kluba, a prošlogodišnji apsolutni prvaci Hrvatske i ove su godine potvrdili svoju zavidnu poziciju u tom sportu.

Naime, na velikoj završnici u Zadru sudjelovalo je sveukupno 96 ekipa te je odigrano čak 500 mečeva. U ženskoj konkurenciji osnovnih škola Novljanke su osvojile 1. mjesto, dok je muška ekipa OŠ Novska osvojila 2. mjesto, kao i djevojke u kategoriji srednjih škola. Naposljetku, muška ekipa srednjih škola zauzela je 3. mjesto.

Novljanski badminton postaje sve prepoznatljiviji u zemlji, a na postignutim rezultatima, ekipama je čestitao predsjednik Zajednice sportskih Udruga i Saveza sisačko-moslavačke županije Josip Šimunović, dok je gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić najavio dodatna sredstva za nabavku opreme za igrače.

Grad
Hrvatska
Novska
Sisačko-moslavačka županija
Sport