Novljanske udruge proistekle iz Domovinskog rata najavile sadržajno bogatu godinu i pregršt projekata

Za svoje programe, ovoga su tjedna, također potpisale ugovore o dodjeli sredstava s gradonačelnikom Marinom Piletićem

Ovoga su tjedna za svoje programe, devet novljanskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata potpisale ugovore o dodjeli sredstava s gradonačelnikom Marinom Piletićem.

Tom su prilikom gradonačelniku predstavile i sadržaje koji su vezani za pojedina događanja u Domovinskom ratu. Tako će za ovogodišnju obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak biti otvorena izložba ratnih fotografija te učeničkih radova na temu Domovinskog rata, dok je za Dan sjećanja na stradavanje branitelja i Novljana, 4. listopada, predviđena Revija dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu te likovna izložba jednog od njihovih članova.

Također, u planu je uređenje Spomen mjesta na prve poginule pripadnike 62. samostalne bojne ZNG Novska te završetak Spomen križa za hrvatske branitelje u Rajiću, za jedinstveni registar započinje dokumentiranje svih Spomen obilježja stradalih hrvatskih branitelja na području Grada Novska te općina Jasenovac i Lipovljani, dok je u fazi realizacije projekt VIA Bljesak – Video Igra Akcija Bljesak.

Grad
Hrvatska
Novska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija