Novljanska Vatrogasna zajednica bogatija za tri kombi vozila

Vatrogascima Vatrogasne zajednice Grada Novska uručeni su ključevi vatrogasnih kombi vozila, namijenjeni za potrebe DVD-a Novska, DVD-a Kozarice i DVD-a Plesmo. Ključeve je predsjedniku Vatrogasne zajednice Miroslavu Zrinskom na svečanoj primopredaji uručio gradonačelnik Marin Piletić.

– Ovo je nastavak opremanja naših Dobrovoljnih vatrogasnih društava, a nabavkom kombi vozila za DVD Novsku, Kozarice i Plesmo, svako društvo sada ima kvalitetno vozilo za rad i prijevoz članova, tom je prilikom poručio Zrinski.

Kako je rekao gradonačelnik, Grad Novska izrazito cijeni rad domaćih vatrogasaca te nastavlja s potporama lokalnom vatrogastvu jer je riječ o ljudima koji su nebrojno puta gasili požare i pomagali drugima u nevolji.

– Uz  pomoć Grada Novske i vlastitim sredstvima, tijekom ove godine s potporom od oko pola milijuna kuna, za uređenje DVD Novska sa 160 tisuća kuna uredili smo nove prostorije, postavljena su velika garažna vrata u što je uloženo 120 tisuća, a nedavno smo pored stare zgrade, legaliziranjem nove zgrade Vatrogasnog doma, postali jedinstveni Vatrogasni dom, što je također koštalo, za troškove legaliziranja objekata oko 100 tisuća kuna, rekao je u dobrodošlici u novouređenom prostoru DVD-a Novska njezin predsjednik Draško Vuković.

U svečanoj prigodi Zrinski i Vuković te ravnatelj JVP-a Novska Zlatko Pješ istaknuli su nastavak i kontinuitet dobre suradnje društava VZG Novska na korist svih mještana i građana.