Novljanska HVIDR-a ostvarila potporu od gotovo 480 tisuća kuna u sljedeće tri godine

Na nedavnom sastanku Odbora hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Gradskog vijeća Grada Novske predsjednik Ivica Vulić upoznao je članove s detaljima Ugovora o financijskoj izvaninstitucionalnoj potpori radu tamošnje HVIDR-e. Riječ je o potpori vrijednoj više od 159 tisuća kuna godišnje tijekom naredne tri godine, čime je rad novljanske HVIDR-e prepoznala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. S obzirom na to da je do sada taj dio financiran od strane Grada, stvoreni su uvjeti za zapošljavanje još jedne osobe u Domu hrvatskih branitelja.

Program je pripremljen i realiziran u suradnji s Razvojnom agencijom Nora, a njime se ujedno namjerava dodatno povećati kvaliteta rada Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Također, na sastanku je bilo govora o dosadašnjim projektima poput “Osnažimo hrvatske branitelje” te video igrice “VIA Bljesak”, ali i o budućim projektima vezanim za Domovinski rat kao što su prezentacija događanja na novljanskoj i Zapadnoslavonskoj bojišnici te o dokumentiranju svih spomen obilježja na području Grada Novske i općina Jasenovac i Lipovljani.