Novih sedam oboljelih koronavirusom

U Hrvatskoj je potvrđeno sedam novih osoba zaraženih koronavirusom – jedan iz Rijeke, jedan iz Karlovca i pet iz Zagreba te se ukupan broj popeo na 56, izvijestio je jutros Nacionalni stožer za civilnu zaštitu.

Među oboljelima se nalaze dva liječnika iz Kliničke bolnice Dubrava te jedan iz Kliničkog bolničkog centra Zagreb, koji se vratio iz inozemstva. Trenutno je oko 9 000 ljudi u samoizolaciji, iščekuju se rezultati 15 nalaza, a u obradi je 835 testova. Također, tri ranije oboljele osobe u potpunosti su ozdravile.

Ministar Beroš poručio je kako Stožer pomno promišlja sve mjere koje donosi te da se one temelje na stručnim i znanstvenim inputima koje su polučile rezultate, naglasivši pritom da u ovakvoj situaciji “struka vodi glavnu riječ”.

– U medijskom prostoru sada dolaze druge inicijative i ishitrene mjere, koje razumijemo i uvažavamo sve sugestije i prijedloge, međutim napominjemo da s nacionalnog aspekta doista na temelju stručnih i znanstvenih prijedloga poduzimamo i preporučamo sve ono što je u skladu sa znanstvenim evaluacijama i što se radi u svijetu.