Novih 19 slučajeva infekcije koronavirusom

U odnosu na jutros broj zaraženih koronavirusom povećan je za 19, što znači da sada u Republici Hrvatskoj ima 254 slučajeva infekcije, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

– Danas je na kraće vrijeme sustav za detekciju pozitivnih bio van funkcije, a taj je problem u međuvremenu riješen. Kao što smo očekivali, nalazimo se još uvijek u uzlaznom dijelu epidemijske krivulje. Moramo držati distancu jedni od drugih, a to je u ovome trenutku najučinkovitija mjera s kojom možemo smanjiti porast broja oboljelih, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš nakon sastanka državnog vrha u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je moguće uvođenje novih i strožih mjera.

– S jedne nam je strane cilj održati zdravstveni sustav takvim da može pružiti pomoć kome zatreba. Kako bismo u tome uspjeli, mora se spriječiti širenje virusa, odnosno mora se smanjiti socijalna interakcija i kontakti među ljudima. Iako izgleda lako, kao što možete vidjeti, to baš u praksi nije jednostavno provesti. Zbog toga se pribjegava mjerama koje su sve strože i po svemu sudeći, ići ćemo u tom smjeru.