Novi uspjeh kutinske filmske družine – “Zoe” proglašena najboljim filmom festivala u Melbourneu

Kratki igrano-animirani film “Zoe” filmske družine OŠ Stjepana Kefelje iz Kutine, osvojio je nagradu za najbolji kratki igrani film u kategoriji od 12 do 18 godina na “The Lantern & Light International Children’s Festival” u Melbourneu.

Film je uradak mlade redateljice Marte Krunić, a u dalekoj ga je Australiji publici predstavila Nina Brooks, inače druga generacija australskih Hrvata koja korijene vuče upravo iz Moslavine. Brooks je sa svojom kćerkom Sally snimila i video kojim je na festivalu okupljene upoznala s filmskom družinom OŠ Stjepana Kefelje.

Ceremoniji u LLICF-u nazočio je i Generalni konzul Republike Hrvatske u Australiji, a koji je u ime družine preuzeo ovu vrijednu nagradu i pobrinut će se da sretno stigne u Kutinu.

Podsjetimo, “Zoe” je nedavno predstavljena na GURO – International Kids Film Festival u Seoulu, gdje je oduševila međunarodnu publiku i stručnjake iz filmske industrije. Od ostalih uspjeha, ističe se nagrada za najbolji film u kategoriji mladih autora do 18 godina na Highway 61 festivalu u SAD-u te ona za najbolji film mladog autora na 12. međunarodnom festivalu dječjeg filma u Bangladešu, a od svoje premijere obišao je brojne filmske manifestacije diljem svijeta poput one u Moskvi, Berlinu, Busanu, Chicagu, Kijevu i Dhaki.

Grad
Hrvatska
Kultura
Kutina
Sisačko-moslavačka županija