NOVI OBRAT: Nastavljaju se drugoligaška i juniorska rukometna natjecanja, čekaju se odluke odbojkaškog i košarkaškog saveza

U praksi to znači da će rukometni klubovi koji su ovoga vikenda bili slobodni od ponedjeljka moći nastaviti s treninzima i utakmicama
DSC_7218

Sukladno najnovijim pojašnjenjima odluke Stožera CZ RH o “zatvaranju” dijela sportskih natjecanja nakon HNS-a reagirao je i Hrvatski rukometni savez koji će od ponedjeljka nastaviti s natjecanjem u svojim drugim ligama, odnosno natjecanju mladih piše Novi list.

Čelnici HRS-a prvotno su donijeli odluku o nastavku natjecanja samo u Premijer ligi rukometaša i Prvoj ligi rukometašica, a kako je u međuvremenu Vlada izmijenila odluku i dozvolila natjecanje u drugim i juniorskim ligama donešena je odluka u skladu s tim preporukama. U praksi to znači da će rukometni klubovi koji su ovoga vikenda bili slobodni od ponedjeljka moći nastaviti s treninzima i utakmicama.

–S obzirom na proširenu odluku od ponedjeljka nastavljamo s natjecanjima u Prvoj ligi jug i sjever za rukometaše, odnosno u četiri druge lige za rukometašice, te U-17 natjecanje za rukometaše i U-16 za rukometašice – rekao je Ante Aničić, povjerenik za Natjecanje HRS-a, uz napomenu kako će najnovija odluka stupiti na snagu u ponedjeljak kako se ne bi izazvala dodatna pomutnja kod klubova koji su trebali igrati ove nedjelje.

Prema neslužbenim informacijama istu odluku donijet će i Hrvatski košarkaški savez, a pretpostavka je da će tim putem ići i odbojkaški.

Aktualno
Hrvatska
Sport