Nove vođe Hrvatske vojske krenule na tradicionalnu hodnju od Udbine do Knina

Hodnjom kroz tri županije, od Udbine do Knina, koja je započela jutros, 42 pripadnika i jedna pripadnica Središta za razvoj vođa "Marko Babić" prijeći će gotovo 88 kilometara kako bi pokazali visoku razinu spremnosti
MORH/T. Brandt

Hodnjom kroz tri županije, od Udbine do Knina, koja je započela jutros, 42 pripadnika i jedna pripadnica Središta za razvoj vođa “Marko Babić” prijeći će gotovo 88 kilometara kako bi pokazali visoku razinu spremnosti, izvijestio je MORH.

Očekivano trajanje hodnje je tridesetak sati, a završetak je predviđen na Kninskoj tvrđavi u utorak, 4. kolovoza, uoči svečanog obilježavanja 25. obljetnice VRO Oluja, kojom prigodom će novim vođama Hrvatske vojske biti dodijeljene značke i diplome.

– Moto svake naše zadaće je – znoj štedi krv, a ovu hodnju posvećujemo svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te ju provodimo u prigodi obilježavanja 25. obljetnice VRO Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, rekao je zapovjednik Središta brigadir Tomislav Kasumović uoči početka hodnje koja je krenula iz vojarne “Josip Jović” u Udbini.

Svi polaznici spremni su za hodnju koja je završetak zahtjevne i izazovne šestotjedne obuke koja završava u Kninu nakon čega se vraćaju u svoje postrojbe gdje će nastaviti prenositi usvojena znanja, dodao je.

Također, na svojoj prvoj postaji od udbinske vojarne do Knina polaznici su posjetili Crkvu hrvatskih mučenika gdje su ih prigodnim riječima dodano ohrabrili upravitelj svetišta velečasni Josip Šimatović te vojni kapelan fra Božo Ančić.

Aktualno
Hrvatska