Naslovnica Aktualno Nova Papina knjiga “Vjerujem, vjerujemo” istodobno na talijanskom i hrvatskom jeziku

Nova Papina knjiga “Vjerujem, vjerujemo” istodobno na talijanskom i hrvatskom jeziku

Nova Papina knjiga “Vjerujem, vjerujemo”, u kojoj papa Franjo tumači temeljnu kršćansku molitvu ‘Vjerovanje’, bit će objavljena istodobno s talijanskim izdanjem, i u Hrvatskoj 3. ožujka, najavila je u ponedjeljak splitska nakladnička kuća Verbum.

Nakon što je u svojim svjetskim bestselerima ‘Oče naš’ i ‘Zdravo Marijo, 2017. i 2018., papa Franjo protumačio te dvije osnovne kršćanske molitve, u svojoj trećoj knjizi nastaloj u razgovoru s ocem Marcom Pozzom koja će uskoro biti objavljena, Papa tumači poznatu molitvu ‘Vjerovanje’, u kojoj je sažeto iznesena osnova kršćanske vjere.

Kao i u prethodna dva velika izdavačka projekta i u ovaj je već u samoj pripremi uključena i nakladna kuća iz Splita, Verbum, kojoj je povjereno ekskluzivno objavljivanje hrvatskoga izdanja. Tako će i ovaj put Hrvatska biti jedina zemlja u kojoj će se nova Papina knjiga objaviti istodobno kada i u Italiji – 3. ožujka.

Da bi protumačio molitvu ‘Vjerovanje’ i ljudima našega vremena približio što uistinu znači vjerovati, papa Franjo se u knjizi ne služi, kako sam ističe, „teorijama koje o Bogu govore apstraktno, ideološki, kao o ideji savršenstva, i nastoje pokazati njegovo postojanje kao da je matematički problem“, nego to čini jednostavnim i privlačnim jezikom, razumljivim i vjernicima i onima koji to nisu.

Pomažući čitateljima da ne zamišljaju Boga kao čarobnjaka s čarobnim štapićem, nego da otkriju Boga koji je dobri Otac svih ljudi i koji svakom čovjeku može podariti životni smisao, Papa u ovom poticajnom razgovoru pretočenom u knjigu iznosi nadahnjujuće misli za sve ljude. Posebice snažno upućuje poziv čitateljima da se pouzdaju u Boga koji, naglašava papa Franjo, ‘boluje od milosrđa’ prema ljudskom stvorenju.

Osim istodobne objave talijanskog i hrvatskog izdanja knjige Vjerujem, vjerujemo 3. ožujka, uskoro nakon toga uslijedit će njezino objavljivanje i u mnogim drugim zemljama, a očekuje se da će ponoviti uspjeh Papinih knjiga Oče naš i Zdravo Marijo, koje su postale međunarodni bestseleri objavljeni u preko pedeset zemalja i prodani u milijunima primjeraka.

Knjigu već sada možete naručiti putem web knjižare www.verbum.hr, na linku ovdje