NOVA DONACIJA: Uz dodatna sredstva, u županiju stižu kućice, usluge i građevinski materijal

HUP - Udruga poslodavaca humanitarnog razminiranja prikupila je više od 450 000 kuna
potres petrinjaJurica Galoić/PIXSELL

Hrvatska udruga poslodavaca izvijestila je da je, uz donacije svih HUP-ovih članica u iznosu od 1,35 milijuna kuna, HUP – Udruga poslodavaca humanitarnog razminiranja donirala dodatna sredstva, kućice, usluge i građevinski materijal za pomoć potresom pogođenim područjima u iznosu većem od 450 tisuća kuna.

Razmineri okupljeni u HUP-u ističu da su duboko vezani za pogođeno područje budući da su više puta obavljali poslove razminiranja u tim predjelima Hrvatske.

Donaciju HUP-ovih razminera čine dvije montažne kućice u vrijednosti 14 tisuća eura, 25.000 komada crijepa vrijednosti 100 tisuća kuna uz pokrivanje dvije kuće crijepom u Petrinji. Donirana je i jedna kamp-kućica, sedam prostornih metara daske, grijalice i razne potrepštine za pet obitelji te 185 tisuća kuna donacije u novcu.

Iz HUP-a poručuju kako njihov račun za donacije ostaje otvoren te se svi koji još nisu stignu uključiti u drugi val pomoći. HUP će, kako navode u priopćenju, pravodobno izvijestiti o prikupljenim sredstvima i namjeni za koju će ista biti donirana.

Događanja
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija