Normalizacija zdravstvenog sustava ovisi o broju zdravstvenih djelatnika

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako ne očekuje veće probleme s vraćanjem zdravstvenog sustava u uobičajno funkcioniranje te da zdravstvena inspekcija nije utvrdila veće disfunckionalnisti u slučaju prodora zaraze u Dom za starije i nemoćne osobe Split

POOL

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako ne očekuje veće probleme s vraćanjem zdravstvenog sustava u uobičajno funkcioniranje te da zdravstvena inspekcija nije utvrdila veće disfunckionalnisti u slučaju prodora zaraze u Dom za starije i nemoćne osobe Split.

– Jučer  je prezentiran Vladin plan relaksiranja mjera, prema kojemu bi 4. svibnja javnozdravstvene ustanove i one privatne trebale početi s vraćanjem u uobičajeno funkcioniranje. Vjerujem da neće biti većih problema, ali isto tako naglašavam da se to neće dogoditi u jednom trenutku, izjavio je Beroš nakon posjeta Općoj i veteranskoj bolnici “Hrvatski ponos” u Kninu.

Ustvrdio je da će normalizacija zdravstvenog sustava ovisiti o broju zdravstvenih djelatnika, kazavši da se smanjuje broj onih koji su u samoizolaciji.

– Vjerujem da će i s aspekta potrebe zdravstvenih djelatnika biti ispunjena kvota potrebnih, poručio je Beroš.

Naglasio je važnost da u slučaju poteškoća sa zdravstvenim kadrovima, javni i privatni zdravstveni sektor budu oslonjeni jedni na druge, da međusobno surađuju i da se nadopunjuju.