Noć knjige u Novskoj oduševila posjetitelje

Noć knjige pokrenuta je 2012. godine s ciljem poticanja kulture čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega. Također, manifestacijom se želi otvoriti dijalog o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu.

Ovogodišnje izdanje provedeno je na temu “Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa”, formom uz koju su odrasle mnoge generacije.

Osmu godinu za redom, Noć knjige održana je u Gradskoj knjižnici i čitaonici “Ante Jagar” u Novskoj, a tom su prigodom vrijedni knjižničari priredili raznovrstan program – od radionice za djecu, izložbe crteža junaka učenika Katoličke osnovne škole Novska, razmijene knjiga s drugim čitateljima, pa sve do besplatnog učlanjenja. Posjetitelji su, također mogli pogledati izložbu “Volim crtane filmove” poznatog domaćeg glazbenika Davora Gobca, koji se zdušno pridružio i zasvirao u glazbenom programu manifestacije.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić te je tom prilikom pohvalio djelatnike Gradske knjižnice i čitaonice, rekavši da su uz stripove i glazbu, priredili jednu od najboljih Noći knjiga.

[media-credit name=”Grad Novska” align=”aligncenter” width=”960″][/media-credit]

Događanja
Grad
Hrvatska
Novska
Sisačko-moslavačka županija