Nikolina Golomboš i Pavel Puklavec najuspješniji sportaši Sisačko-moslavačke županije

Proglašeni najuspješniji sportaši Sisačko-moslavačke županije za 2022. godinu
1

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije sinoć su uručene nagrade najuspješnijim sportašima županije za 2022. godinu. Na svečanosti koja je održana u Hotelu Panonija nagrađeni su najuspješnija sportašica, sportaš, sportski klubovi, trener, sportske nade, sportaši s invaliditetom, a uručena su i posebna priznanja.

Najuspješnija sportašica je Nikolina Golomboš iz Karate kluba Tigar, a najuspješniji sportaš je Pavel Puklavec iz Hrvačkog kluba Petrinja. Nagrađene su i najbolje ekipe, a u muškoj konkurenciji to je Hrvački klub Petrinja te u ženskoj kategoriji stolnotenisačice Mladosti iz Petrinje. Najbolji trener je Vinko Kadečka iz Hrvačkog kluba Petrinja.

U kategoriji sportskih nada, nagrade su primili Neva Gojković iz STK Mladost Petrinja, Iva Mažar i Lina Filipović iz AK Moslavina, Marta Rožanković iz AK Sisak, Korina Klarić iz ŠKK Tigar te Franko Vujanić Balog iz KK Kondura, Tvrtko Bričić i David Matković iz ŠNK Lekenik, Dominik Vrbanac iz HK Petrinja, Kristijan Ivičić iz SK Magnum, Katjan Lukačević iz AK Sisak i Borna Klobučar iz KBK Glina. Posebnu nagradu za ekipni uspjeh mladih sportaša primili su rukometaši Siska U-11.

Nagrađeni su i sportaši s invaliditetom Tomislav Perak iz Streljačkog kluba gluhih Sluh iz Siska te Vera Blankenhorn iz Pikado kluba gluhih Sluh Sisak. U kategoriji paraolimpijskog sporta priznanja su uručena Atletskom klubu Odisej za osobe s invaliditetom iz Kutine, a iz istog kluba nagrađeni su Ana Marija Brajdić, Erik Fabijan Kaurin, Matej Kačmarčik i Kristijan Mlinar.

Uručena su i posebna priznanja Ljiljani Gavranović, dugogodišnjoj zaposlenici Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ, hrvaču HK Petrinja Karlu Kodriću te Lađaricama Siska.

Nagrađenima je čestitao zamjenik župana Mihael Jurić.

– Čestitam nagrađenim sportašicama i sportašima, svima vama koji pronosite ime svojih gradova i općina i ime naše županije kroz cijelu Hrvatsku. Večeras smo vidjeli da naši nagrađeni sportaši imaju sjajne svjetske i europske rezultate. Iako je većina sportskih objekata oštećena u potresu i štete su velike, Sisačko-moslavačka županija je odlukom župana Ivana Celjaka povećala sredstva za sport, rekao je zamjenik Jurić.

Prisutnima su se još obratili i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ Marko Badrić, član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora Boris Mesarić te u ime svih nagrađenih mlada i uspješna sportašica Karate kluba Tigar Korina Klarić.

Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sport