NEMA ZNAČAJNIJEG PORASTA – u posljednja 24 sata 77 novooboljelih koronavirusom

Hrvatska danas broji 867 zaraženih COVID-om-19

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 77 novooboljelih koronavirusom te se njihov broj popeo na 867, izvijestili su iz Nacionalnog stožera civilne zaštite.

– Brojka je ista kao prethodni dan i ukazuje da u ovom trenutku nema značajnijeg povećanja novooboljelih. To indirektno ukazuje da su naše mjere učinkovite, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Obavljeno je 7 015 testiranja, od čega 611 u posljednja 24 sata. Na mehaničkoj ventilaciji je 32 pacijenta, od čega je 5 novih – po dva u Klinici za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” i Splitu te po jedna u Osijeku i Rijeci.

– Preminulih imamo i nadalje 6, što je jako dobra vijest jer ukazuje da u posljednjih 48 sati nema preminulih u Republici Hrvatskoj. Oporavljenih u ovom trenutku imamo 67, a želim još reći kako su djelatnici Hitne medicinske pomoći zbrinuli 1 124 bolesnika koji se sumnjaju na COVID-19, rekao je ministar te istaknuo kako se hrvatski zdravstveni sustav vraća u normalnu funkciju, kao i sveopći život u zemlji.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak ovom se prilikom osvrnuo na prvu analizu Grada Zagreba nakon potresa.

– Broj novooboljelih u Gradu Zagrebu pokazuje blagi silazni trend. Prva analiza ukazuje da nema posljedica obolijevanja od koronavirusne infekcije kao posljedica potresa. Stanje ćemo pratiti i dalje te za nekoliko dana ponovno izvijestiti javnost, objasnio je Capak.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je kako je u njih 7 potvrđeno oboljenje COVID-om-19.

– U samoizolaciji je 98 policijskih službenica, a mjera samoizolacije prestala je važiti za njih 59. Što se tiče kršenja samoizolacije, do sada je dojavljeno 303 564 takva slučaja, 970 je utvrđeno, a o čemu je obaviještena sanitarna inspekcija.