Ne propustite ovogodišnje izdanje Fašnika u Kutini

Turistička zajednica grada Kutine u suradnji s Fašničkom udrugom Kobre organizira 25. izdanje Fašnika u Kutini – FUK, koji će se održati 15. veljače. Njime se i ove godine namjerava oživjeti pokladne običaje, pjesmu i ples, dok se program sastoji od maskirane povorke, predstavljanja skupina, primopredaje ključeva grada te završne zabave uz prigodni popratni program.

Okupljanje započinje u 12:30 sati na Gradskoj tržnici, gdje će se dijeliti krafne, čaj i kuhano vino sudionicima, odakle ujedno kreće povorka do Trga dr. Franje Tuđmana s početkom u 14 sati. Na Trgu je predviđeno tradicionalno predstavljanje skupina na pozornici, a potom fašnička zabava u prostorijama Hotela Kutina uz Tamburaški sastav Šegrti.

Također, u sklopu fašničkih događanja održat će se i FUŠ – Fašnik u Šartovcu, 22. veljače, dok vladavina fašničke republike završava 25. veljače na tradicionalnom FUKS-u, odnosno Fašniku u Kutinskom selu.

Svi zainteresirani koji se još nisu prijavili, mogu to obaviti do sutra putem e-maila [email protected] ili pozivom na broj 044/681-004.