Nastupom Komornog tria “Romantico” završio ovogodišnji ljetni ciklus koncerata na Jelengradu

U prekrasnom ambijentu Jelengrada uživala je brojna publika svih generacija
trio romantico popovača

Na Jelengradu je jučer održan još jedan zapaženi koncert klasične glazbe. Ovogodišnji ljetni ciklus koncerata na srednjovjekovnoj utvrdi zaključen je nastupom Komornog tria “Romantico” u sastavu mezzosopranistice Tihane Herceg Ivšić, flautistice Lidije Ljubičić i harfistice Tajane Vukelić Peić.

Riječ je o sastavu nastalom nakon dugogodišnjih glazbenih susreta u različitim međusobnim sviračkim kombinacijama. Sve tri glazbenice imaju dug izvođački staž i hvalevrijednu karijeru, ali veže ih i dugogodišnje prijateljstvo iz kojeg se stvorila želja da se oformi trio u koji će prenijeti sve njihovo zajedničko glazbeno iskustvo. Već sama kombinacija instrumenata – glas, flauta, harfa je sama po sebi skladna i potiču kod slušateljstva smiraj i radost.

Članice komornog tria “Romatico” istražuju i izvode originalno zapisane skladbe za ovaj sastav, ali i transkribiraju razne glazbene komade koje već imaju u svom repertoaru. Rado izvode kompozicije hrvatskih autora i želja im je potaknuti hrvatske kompozitore da zapišu nove originalne skladbe za ovaj sastav.

U njihovim jučerašnjim izvedbama u prekrasnom ambijentu Jelengrada uživala je brojna publika svih generacija, kojoj su dobrodošlicu u ime Grada Popovače izrazili gradonačelnik Josip Mišković, njegov zamjenik Lovro Miklaužić i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija