Nastavlja se Ljetna razbibriga

Kako je velik broj aktivnosti do sad bio odgođen ili otkazan, zasigurno će ovogodišnja Ljetna razbibriga i više nego inače razveseliti sve građane Kutine, kako djecu tako i roditelje

Grad Kutina

U Gradskoj vijećnici održan je prvi sastanak Koordinacijskog odbora Kutina – Grad prijatelj djece na kojem je glavna tema bila organizacija Ljetne razbibrige 2020. godine. Uz preporuku gradonačelnika i suglasnost Gradskog Stožera civilne zaštite Koordinacijski odbor Kutina donio je odluku o održavanju Ljetne razbibrige uz poštivanje epidemioloških mjera i uputa. Kako je velik broj aktivnosti do sad bio odgođen ili otkazan, zasigurno će ovogodišnja Ljetna razbibriga i više nego inače razveseliti sve građane Kutine, kako djecu tako i roditelje.

Već 10 godina u Kutini se održavaju ljetne radionice za djecu predškolskog i školskog uzrasta te su nezaobilazni dio djetinjstva djece Grada koji rado sudjeluju u kreativnim i zabavnim sadržajima koje organiziraju kutinske udruge i ustanove (Turistička zajednica Grada Kutine, Knjižnica i čitaonica, Muzej Moslavine, Udruga OSI, Modelarski centar, osnovne škole i mnoge druge).

Nakon sastanka Koordinacijskog odbora odaslani su pozivi za sudjelovanje na Ljetnoj razbibrizi kutinskim gradskim udrugama koje se poziva da kroz zanimljive i kreativne radionice se uključe u program Ljetne razbibrige te tako doprinesu tradiciji ljeta u Kutini.
Ovogodišnje radionice će se održavati svake srijede tijekom srpnja od 1. do 29. srpnja u vremenu od 18.30 do 20.30 sati u parku ispred Pučkog učilišta.

-Predah od vrućine u ljetnim danima uz druženje djece i roditelja postao je nezaobilazan dio ljeta u Kutini, a za sadržaje će se pobrinuti mnoge kutinske udruge i ustanove. Drago mi je da naše udruge surađuju i osmišljavaju program za naše najmlađe te me raduje program ovogodišnje Ljetne razbibirige- rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Renata Vlahek ispred Koordinacijskog odbora poručila je kako ju izrazito veseli ponovno druženje i stvaranje nezaboravnih uspomena koje će obilježiti i ove ljetne praznike, naročito kada je 2020. godina donijela nove prepreke i “upute” o druženju.