Nakon trideset godina bez teniskog ATP-a u Umagu

Ovogodišnje, trideset i prvo izdanje Plava Laguna Croatia Open Umag, jedinoga hrvatskoga teniskoga ATP turnira, otkazano je, jer je ATP Tour objavio otkazivanje svih turnira do kraja srpnja

Igor Kralj/PIXSELL

Ovogodišnje, trideset i prvo izdanje Plava Laguna Croatia Open Umag, jedinoga hrvatskoga teniskoga ATP turnira, otkazano je, jer je ATP Tour objavio otkazivanje svih turnira do kraja srpnja.

Zbog nikada do sada viđenih učinaka pandemije koronavirusa, svi turniri koji su se trebali održati tijekom srpnja, uključujući i Umag koji se trebao odigrati od 17. do 26. srpnja, stoga su otkazani ili odgođeni. Budući da su zdravlje i sigurnost tenisača, osoblja turnira i gledatelja ipak prioritet, jedan od najvažnijih i najdugovječnijih sportskih događaja u Hrvatskoj održat će se u srpnju 2021. godine.

-Nažalost, najavljujemo da je naš rado posjećeni turnir, koji se trebao održati od 17. do 26. srpnja 2020. godine, otkazan. Više od 30 godina Plava Laguna Croatia Open Umag oduševljava ljubitelje i igrače tenisa širom svijeta i nastavit će to činiti i u budućnosti. Radujemo se pripremi fantastičnog turnira u 2021. godini. U Plavoj Laguni najvažnija nam je sigurnost naših zaposlenika, gostiju, igrača, partnera i zajednice, stoga smo poduzeli sve potrebne mjere kako bismo pravovremeno i odgovorno odgovorili na trenutnu situaciju. S obzirom na ove nikada do sada viđene okolnosti, otkazivanje Plava Laguna Croatia Open Umaga ispravna je odluka za sve koji su integralni dio ovog međunarodno priznatog sportskog događanja. Na ATP stadionu Goran Ivanišević trenutno dovršavamo investiciju u iznosu od milijun kuna, čija je implementacija započela prije COVID-19 situacije te smo sigurni da ćemo se u srpnju sljedeće godine ponovno družiti u Umagu i uživati u spektakularnim teniskim mečevima, koncertima i gourmet sadržajima, uz novu i poboljšanu infrastrukturu- kazao je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

ATP Tour je u skladu sa svim okolnostima nastalim zbog pandemije do sada odgodila sve turnire koji su bili u kalendaru do kraja srpnja.