Najuspješnijim gospodarstvenicima Županije uručena priznanja Zlatne kune

U velikoj dvorani Županijske komore Sisak održana je sjednica Gospodarskog vijeća. Povod ove sjednice bilo je uručivanje plaketa Zlatna kuna, priznanja za obljetnice tvrtkama koje su ostvarila 20, 25, 55, 60 i 65 godina kontinuiranog poslovanja.

Zlatnu kunu primili su SELK Kutina kao najuspješnije veliko trgovačko društvo, MMM Vukelić iz Brestače kao najuspješnije srednje i SANO Popovača, kao najuspješnije malo trgovačko društvo. Također, priznanje je dodijeljeno i Auto Prometu Sisak za inovativni i edukativni pristup putnicima u putničkom autobusnom prometu kroz primjenu modernih tehnologija.

Dodjeli su nazočili sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

– Pozitivni trendovi u gospodarstvu zadnjih nekoliko godina doprinos su i Vlade RH koja je svojim reformskim mjerama, pogotovo poreznim rasterećenjima doprinijela pokretanju gospodarskih uspjeha. Međutim, to nije dovoljno i trebat će i dalje pokušati rasteretiti gospodarstvo. Ono što mogu reći je da Županija svojim djelovanjem doprinosi pozitivnim kretanjima, izdvaja najviše proračunskog novca za gospodarstvo i prema broju stanovnika je vodeća. Puno malih i inovativnih tvrtki itekako je zaposlilo veliki broj ljudi i moram naglasiti, da nikada nije bilo manje nezaposlenih u Županiji. Taj pozitivni trend moramo nastaviti, poručio je župan Žinić.