Nagradu za životno djelo dobiva Josip Sever

Gradsko vijeće Grada Siska potvrdilo je prijedloge Odbora za javna priznanja o dodjeli istih, koja će se na svečanoj sjednici povodom Dana grada uručiti istaknutim građanima.

Nagrada Grada Siska za životno djelo u području književnosti dodijelit će se posthumno Josipu Severu, a Godišnje nagrade za osobite rezultate u djelovanju na području kulture, kao i za osobite rezultate u revitalizaciji atletskog kluba, uspostavi jedinstvenog registra djece i mladih za praćenje psihofizičkog i sportskog razvoja s ciljem zdravije i sretnije djece i roditelja, Miroslavu Arbutinu Arbi i Josipu Mrganu.

Pohvala za osobite rezultate u djelovanju na području zaštite zdravlja ljudi uručit će se Dejanu Čanku te timu Osnovne škole „Braća Bobetko“ u području tehničke kulture, odnosno robotike.

Također, za osobite zasluge u zalaganju za očuvanje Ina Rafinerije nafte Sisak, Zahvalnicu Grada Siska dobit će Zdravko Dužić, zatim Marijana Milas za osobite zasluge na području likovne umjetnost, Nermin Kurtović Eka kao organizator sisačke olimpijade, za promociju bavljenja sportom, humanitarni rad i brigu za sugrađane te Ivica Kukoleči za osobite zasluge na području sporta.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija
Sisak